+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Scope 12 Zonnepanelen inspectie

Wat is de Scope 12 Elektra Inspectie?

De Scope 12 zonnepanelen keuring is een PV (fotovoltaïsche) installatiekeuring. Deze elektrakeuring is gemaakt voor zonne-energie opbrengende installaties in de vorm van gelijkspanning. Deze gelijkspanning wordt vervolgens met een trafo gewisseld naar wisselspanning. Deze inspectie is er om te controleren of de installatie wel aangelegd is volgens de normen en richtlijnen. Ook kan tijdens de inspectie warmteontwikkeling gecontroleerd worden. Verder wordt de installatie beproefd op componenten en veiligheid. Zo wordt een installatie in kaart gebracht en kunnen mogelijk gebreken hierna verholpen worden.

Waaruit bestaat een zonnepanelen installatie? (PV Installatie)

Een zonnepanelen installatie bestaat uit zonnepanelen bestaande uit verschillende zonnecellen. Zodra er zonlicht komt op deze cellen beginnen elektronen in een richting te lopen en ontstaat er gelijkstroom.

Vervolgens gaat deze gelijkstroom richting een omvormer lopen. De omvormer gaat vervolgens de gelijkspanning naar wisselstroom richten. Dit is een vorm van energie omzetten en kust dus ook energie. Het is daarom belangrijk dat u een goede omvormer aanschaft.

In de installatie zit ook een elektriciteitsmeter die de bijhoud hoeveel er van het net verbruikt wordt. Dit verbruik hangt dus af van de voeding van de zonnepanelen.

Voor een goed inzicht is er ook een monitor systeem toegevoegd dat inzagen geeft in gebruik op afstand. Ook kan via deze module gekozen worden of u stroom levert of gebruikt.

Vraag een scope 12 inspectie aan

Goede professionele service, eerlijke prijs-kwaliteit verhouding en bovenal prima bakfietsen!
Daniel Titus

Review via google

Het verloop van de Scope 12 elektra inspectie

Na een inspectie vindt de keuring plaats en hieruit komt een rapport met inspectie punten. Al deze punten moeten binnen 3 maanden aangepakt worden (gevaarlijke situaties kunnen een hogere prioritijd hebben).

Herkeuring of herstelverklaring

Het is verstandig om nadat de inspectie punten zijn verholpen een herkeuring te doen om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Dit zorgt voor zekerheid vanaf beide kanten echter is het niet een verplichting.
De herstelverklaring staat vermeld onderaan het inspectierapport. Na herstel mag de herstelverklaring ondertekend worden door uitvoerende installateur (erkend elektricien). Vervolgens is de installatie gekeurd en kunnen deze gegevens naar de verzekeraar.

Belangrijke inspectie punten van de Scope 12 elektra inspectie

  • Compleetheid van tekeningen van de installatie.
  • Warmteontwikkeling metingen.
  • Metingen van isolatiewaarden en andere meet punten.
  • Beproeving de installatie door een test.
  • Visuele inspectie van schakelkast, kabels, ophanging, de compleetheid van de installatie en beschadigingen.

Deze man pakt het probleem direct op en maakt een afspraak en lost dit zo snel mogelijk op. Prima contact over offerte en prijs voor het verleende werk. Blij dat er nog dit soort mensen werken in Amsterdam.

Saskia van Dooren

Review via google

Bel direct