+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Buiten elektra aanleggen

Buiten elektra aanleggen

Bij het aanleggen van buiten elektra is het belangrijk om goed onderzoek te doen op welke manier u dit gaat (laten) uitvoeren. Het is eigenlijk meestal de eerste stap en gaat in overleg met de aannemer of timmerman. Het kiezen en plaatsen van de juiste grondkabel is erg belangrijk. Wij adviseren daarom ook om u hiervoor goed te laten informeren. Elektra aanleggen voor uw tuinhuis moet met het juiste materiaal gedaan worden. Denk aan spatwaterdichte wcd’s, IP65 gecertificeerd installatie materiaal, grondkabel en enzovoort.

Aanleggen elektra Tuinhuis

Aan de hand van de elektra opties die uw wilt wordt een project gemaakt. Opties zoals, vloerverwarming, ventilatie systeem, elektrisch fornuis, verlichting en krachtstroom kunnen hier allemaal in meegenomen worden. Wij kunnen u adviseren in het aanschaffen van elektrisch materiaal/apparaten/machines of u kunt dit door ons laten bestellen.
Zijn alle apparaten/machines gekozen, dan kan er een elektrische schema gemaakt worden voor uw tuinhuis.

Elektra aanleggen overkapping

Elektra aanleggen in een woning verloopt volgens andere regelgeving dan buiten huis. Voor het aanleggen van elektra onder een overkapping hebben wij perfecte werkmethodes die snel en efficiënt zijn. Denk aan elektra tussen gipswanden, metalstud, 4bij4 balkjes enzovoort. De juiste machines en gereedschappen zorgen voor een veilige doorgang van de elektra kabels en buizen. Dit doen wij allemaal volgens de normen en richtlijnen van NEN 3140.

Kosten aanleggen buiten elektra

De kosten voor het aanleggen van elektra hangen af van omgevingsfactoren. Dit zijn bijvoorbeeld het soort grond, het soort tegels en harde of zachte ondergrond. Daarnaast kunnen verouderde elektra kabels ook zorgen voor extra werk en eventueel extra kosten. Wij raden aan om grondkabels met oude elektra kleuren te vervangen voor nieuwe grondkabels vanwege uitharding van de buitenmantel. Hierdoor gaat uw verlichten een stuk langer mee en bent u verzekerd van kwaliteit. De kosten liggen gemiddeld tussen de 1000 a 2000 euro voor het compleet aanleggen en afmonteren van de elektra voor een buitenhuis.

 

10 Tips voor het buiten aanleggen van elektra

  1. Bereken aan de hand van je gebruikers een juiste kabeldikte en tel hierbij een extra marge op
  2. Begin eerst met het aanleggen van elektra
  3. Bestel vroegtijdig materiaal
  4. Gebruik spatwaterdicht materiaal
  5. Maak gebruik van pijpen en beugels als er mechanische krachten op de elektra kunnen komen
  6. Test de installatie eerst voor het dichtzitten van muren en wanden
  7. Verwijder oud elektrisch materiaal
  8. Werk volgens de richtlijnen en normen
  9. Maak een Elektrische tekening
  10. Teken vanaf de elektrische alles af op locatie zodat de timmerman hier rekening mee kan houden
Verlichting
Bel direct