+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Tussenmeter installeren

Elektra aanleggen tussenmeter

Steeds vaker wil men weten wat in hun elektriciteitsinstallatie het meeste stroom verbruikt. Het meten van de stroomopnamen van een elektrisch apparaat geeft inzicht in verbruik. Als je weet wat je verbruikt kun je hierop inspelen. Alle soorten apparaten en installaties zijn mogelijk te meten. Door Middel van het verleggen van elektra kabels en bedrading is er altijd een mogelijkheid. U kunt bij ons terecht voor het plaatsen van alle soorten meters en toepassingen. Wij plaatsen elektrameters voor de volgende toepassingen:

  • Tussenmeter plaatsen in kantoor
  • Tussenmeters voor apparaten
  • Tussenmeters voor VVE’s
  • Tussenmeters voor Machines
  • Plaatsen van tussenmeter in meterkast
  • Aanleggen tussenmeter in werkplaats

Soorten tussenmeters 

Er zijn voor het meten van stroom 3 verschillende soorten tussenmeters. Het woord tussenmeter geeft al aan hoe een tussenmeter werkt. De meter wordt tussen de leiding gelecht om het verbruik te meten. Hierdoor zijn er verschillende meters omdat een 3 fase meter meer aders heeft dan een 2 fase meter. Als u een groep wilt meten heeft u een 1 fase meter nodig. Wanneer u een pomp wilt meten die op krachtstroom werkt heeft u een 3 fase meter nodig. 

Toepassingen elektra tussenmeter

De toepasbaarheden van een elektra tussenmeter kunnen zijn dat een huisbaas een aparte groep wilt meten, voor zijn verhuurd. Horecaondernemingen die in een bedrijfspand zitten, moeten een aparte meter hebben voor hun energierekening. De volgende toepassingen zijn nog meer mogelijk:

  • Bedrijven die in een bedrijfsverzamelpand zitten kunnen zo hun eigen stroomverbruik meten en een eigen rekening krijgen
  • Tankstations, sportlocaties of zwembaden waarin een aparte horeca onderneming is gevestigd.
  • Vaak worden warmtepompen na gemeten op stroomverbruik

Kosten tussenmeter elektra plaatsen

De kosten voor het plaatsen van een tussenmeter zijn aan de hand van de montagemogelijkheden verschillend. Gemiddeld ligt het tussen de 150 a 200 euro. Wilt u een gratis offerte voor het plaatsen van een tussenmeter? Neem gerust contact met ons op.

Voordelen plaatsen elektra tussenmeter

De voordelen van het plaatsen van een tussenmeter zijn dat er door inzagen van gebruik vaak een oplossing komt voor duurzaamheid. Het kan zijn dat er een oorzaak is voor hoog verbruik of er is ergens energieverlies. Hierdoor kan het zijn dat de tussenmeter zichzelf uiteindelijk terugverdiend. 

Wilt u meer weten over duurzame energie mogelijkheden kijk dan op deze website.

Zelf elektra tussenmeter plaatsen

Wilt u uw tussenmeter plaatsen in uw meterkast? Vaak geven de handleidingen van een tussenmeter aan hoe u deze kunt installeren. Let er wel op dat bij een aanpassing in de meterkast een elektricien aanwezig moet zijn. Voor meer informatie over het installeren van de tussenmeter kunt u de pagina over de tussenmeter installeren bezoeken

Verlichting
Bel direct