+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Aardpen slaan

Aardpen 

Een aardpen slaan draagt bij aan de elektriciteit veiligheid van uw woning. Vanwege de nieuwe regelgeving in het bouwbesluit moet tegenwoordig elk huis een aardpen hebben. Een aardpen zorgt voor afvoer van elektriciteit tijdens overbelasting op een veilige manier. U kunt bij ons terecht voor het plaatsen van een aardpen in Amsterdam en andere omgevingen.

Aardpen slaan

Welke externe factoren zijn er bij het slaan van een aardpen? Aan de hand van de ligging van uw huis wordt gekeken hoe diep de aardpen in de grond geslagen moet worden. De gegevens van grondwaterdiepte staan vermeld op verschillende sites zoals bijvoorbeeld die van grondwatertools. De aardpen wordt in de grond geslagen tot er contact is met het grondwater. Via het grondwater zal de stroom wegvloeien. Hoe dieper de aardpen in de grond gaat, hoe groter de diameter moet zijn van de aardpen.

Aardpen slaan kosten

De kosten voor het slaan van een aardpen in grond hangen af van de diepte en externe factoren. De kosten liggen gemiddeld tussen de 200 a 400 euro. Vanwege de verhoging van materiaal kosten en installatietijd kunnen prijzen hoger liggen. Hoe hoog de kosten van een aardpen slaan wordt, hangt af van het vermogen van de elektra installatie. Wij installeren en leggen aardpennen aan voor woningen en panden. Bent u benieuwd wat het kost om een aardpen te slaan bij uw woning? Neem gerust contact op.

Kosten aanleggen buiten elektra

De kosten voor het aanleggen van elektra hangen af van omgevingsfactoren. Dit zijn bijvoorbeeld het soort grond, het soort tegels en harde of zachte ondergrond. Daarnaast kunnen verouderde elektra kabels ook zorgen voor extra werk en eventueel extra kosten. Wij raden aan om grondkabels met oude elektra kleuren te vervangen voor nieuwe grondkabels vanwege uitharding van de buitenmantel. Hierdoor gaat uw verlichting een stuk langer mee en bent u verzekerd van kwaliteit. De kosten liggen gemiddeld tussen de 1000 a 2000 euro voor het compleet aanleggen en afmonteren van de elektra voor een buitenhuis.

Aardpen meten

De aard spreid weerstand (aard spreid weerstand is de weerstand van de installatie af naar de aarde waar de pen in geslagen is) wordt gecontroleerd met een installatie test apparaat die de weerstand meet. Voor de meting wordt de geïnstalleerde  aardpen afgekoppeld van de meterkast. Eerst wordt de installatie uitgeschakeld, waarna de aarde afgekoppeld mag worden. Na het meten wordt de aardpen weer aangesloten op de meterkast. Voor testen worden 2 andere pennen in de grond geslagen. Via deze pennen wordt de meting uitgevoerd. Kijk op deze site voor een goede uitleg.

In 6 stappen een aardpen installeren

  1. Diepte van de aardpen bepalen
  2. Soort aardpen bepalen
  3. Aardpen in de grond slaan
  4. Aarde kabel verbinden aan de pen
  5. Aarde kabel aansluiten op de meterkast
  6. Installatie testen door middel van een meting met een installatie testapparaat

Aardpen meterkast

De aardpen zorgt ervoor dat uw meterkast beveiligd is tegen overbelasting. De aardpen wordt daarom ook rechtstreeks aangesloten op de meterkast. Sommige oude woningen hebben op hun meterkast geen aardpen geïnstalleerd. Dit komt omdat vroeger in plaats van een aardpen de waterleiding werd gebruikt. Twijfelt u thuis of uw woning goed geaard is? Via ons contactformulier krijgt u binnen 2 dagen of sneller een antwoord.

Hoe diep moet een aardpen?

Een aardpen moet contact maken met het grondwater om zijn werk goed te kunnen doen. De diepte hangt dus af van de locatie van uw woning. U kunt informatie vinden over grondwater op verschillende sites. Hoe dieper de aardpen in de grond moet hoe groter de diameter moet zijn.

 

 

    aardpen slaan
    Bel direct