+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Krachtstroom aanleggen

Krachtstroom aanleggen

Heeft u krachtstroom nodig in uw fabriek, woning, horecazaak of tuin dan helpen wij u graag verder. Krachtstroom is nodig wanneer een machine of apparaat meerdere fases nodig heeft. Dit kan in uw woning zijn voor een kookplaat, pomp of een motor. Buiten uw woning kunt u krachtstroom gebruiken voor machines, apparaten of een laadpaal. Wij hebben ervaring met krachtstroom aanleggen in fabrieken, horecazaken en particulieren.

Bij het aanleggen van krachtstroom moet rekening gehouden worden met de draairichting van de te gebruiken machines en apparaten.

Krachtstroom aansluiten

Bij krachtstroom aansluiten gebruik je een kracht schema. Krachtstroom kabels moeten met de volgende kleuren gevuld zijn: Bruin, Zwart, Grijs, Blauw en Geel Groen. Bruin, Zwart en Grijs zijn de 3 fases, Blauw is de Nul en Geel Groen is de aarde. Heeft jou kabel niet deze kleuren dan kan dit verwarrend werken. Noteer dan op de kabel aan beide einde een nummering.

Krachtstroom stekker

Een krachtstroom stekker heeft een Krachtstroom aansluiting. De stekker en C-Vorm zijn zo ontworpen dat deze maar op een manier past. Dit komt door een gleuf en pin die aan de stekker en C-VORM zitten. Het kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren als u deze stekker niet gebruikt! Krachtstroom stekker moeten bestendig zijn tegen omgevingsfactoren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor een krachtstroominstallatie. Heeft u vragen of wilt u een offerte? Neem gerust contact op.

Krachtstroom verdeler

Bij gebruik van veel krachtstroom voor apparaten en machines, kunt u gebruik maken van een krachtstroom verdeler. De krachtstroomverdeler wordt geplaatst op een centrale plek. Dit zorgt voor het aftappen van krachtstroom. Wij kunnen voor u zowel buiten en binnen een krachtstroomverdeler monteren.

Krachtstroom schakelaar

Wilt u uw krachtstroom kunnen afschakelen, dan kunt u gebruik maken van een lastscheider of omschakelaar. Een lastscheider wordt in handbereik van machines geplaatst, zodat de machine afgeschakeld kan worden. Wilt u een krachtstroom schakelaar laten aanbrengen kunt u gerust contact met ons opnemen over de mogelijkheden.

Krachtstroom stekker aansluiten

Wil je een krachtstroom stekker aansluiten, dan moet je gecertificeerd zijn en weten wat je doet. Op een krachtstroom stekker kan je van binnenuit zien hoe je de pinnen moet aansluiten. Wordt er hiermee een fout gemaakt, kan dit een hevige kortsluiting veroorzaken en ernstige schade opleveren. Het aansluiten van 2 verschillende fases op elkaar levert namelijk kortsluiting op.

krachtstoom
Bel direct