+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

NEN 1010

Nieuwe installatie keuring

Wat houdt de NEN 1010 in?

De NEN 1010 nieuwe installatie keuring is de norm voor nieuwe aangelegde installaties. Het is door het Bouwbesluit verplicht gesteld een nieuwe installatie te laten bouwen volgens de eisen van de NEN 1010. De redenen hiervoor zijn veiligheid van personeel (ARBO wet). Verzekeraars die een rapportage nodig hebben.

Wanneer wordt een NEN 1010 Keuring toegepast?

Na het aanleggen van een nieuwe installatie of een aanpassing daarvan is het van belang dat deze nog een keer gekeurd wordt op goede werking en natuurlijk veiligheid. Voor de oplevering van een machine of installatie is dit een vereiste. De inspecteur zal met ervaring uit de praktijk weten waar extra aandacht aan besteed moet worden of wat gevaarlijke kan zijn. Onze inspecteurs denken graag me over oplossingen voor punten die uit de keuring komen.

Wat gebeurt er tijdens een NEN 1010 nieuwe installatie keuring

Tijdens de keuring worden er testen gedaan met behulp van meetinstrumenten. Het meten van isolatie weerstanden aardverspreidingsweerstand valt hieronder. Door de Keurmeester wordt er visueel geïnspecteerd dit betekent dat er naar zaken wordt gekeken met een ervaren oog dat weet waar op gelet moet worden. De installatie wordt getest op goede functionering en een veilige werking. Ook worden er testen gedaan op componenten in installatie.

Vraag een NEN 1010 keuring aan

Let op

Houd bij het aanleggen van een nieuwe installatie rekening met de NEN 1010 normen. Voorkom bijkomende kosten door voorafgaand goed voorgelicht te zijn.

Heeft u vragen over hoe een keuring precies verloopt of wat de normen voor uw installatie zijn? Neem vrijblijvend contact op voor advies.

Goede professionele service, eerlijke prijs-kwaliteit verhouding en bovenal prima bakfietsen!
Daniel Titus

Review via google

Bel direct