+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Je eigen laadpaal aan huis: de voordelen

De trend van nu: elektrische auto’s! Ze worden steeds vaker verkocht en gaan in de toekomst ook een groter deel van de automarkt overnemen. Sterker nog: in 2035 worden diesel en benzine auto’s verboden in Nederland. Een goed moment om eens na te gaan denken over de overstap op een elektrisch voertuig.

Consumenten gaan steeds vaker over op een elektrische auto, en de verschillende automerken spelen hier dan ook slim op in. Efficiënte motoren en verschillende modellen voor een mooie prijs. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van het hebben van een eigen laadpaal aan huis en wat de kosten hiervan zijn.

Nooit meer in de rij staan bij een laadstation langs de weg

Het gebruik van elektrische voertuigen neemt toe, dat betekent dan ook dat het gebruik van de algemene laadstations langs wegen zal toenemen. Stel je voor, je bent onderweg naar je werk en je accu is leeg… Dan zal je toch in de rij moeten staan bij een laadstation, erg vervelend als je haast hebt. Inmiddels staan er zo’n 50.000 laadpunten in ons land, maar uit onderzoek is gebleken dat de toename laadpunten niet op kan tegen het aantal gebruikers van elektrische voertuigen. Tot de tijd dat er meer laadpunten beschikbaar komen ben je alleen verzekerd van een laadpunt als je die zelf voor de deur hebt staan.

Laat je voertuig op op elk gewenst moment, ook s’nachts

Er is veel onderscheid in de soorten laadpalen, daarom is het goed om research te doen voordat je overgaat tot een aankoop. Het duurt altijd een aantal uur om je auto op te laden, maar de ene paal laad sneller op dan de ander en het ene voertuig heeft een andere capaciteit en techniek dan het andere voertuig. Om deze reden is het efficient om je voertuig s’nachts op te laden, dan is er tijd zat. Als je dan een laadpaal aan huis hebt is je voertuig elke ochtend volledig opgeladen en klaar voor de dag!

Bespaar kosten met een eigen laadpaal

Natuurlijk is het een behoorlijke investering als je een eigen laadpaal wilt, maar op de lange termijn zul je dit ongetwijfeld terugverdienen. Elektrisch rijden is al goedkoper dan benzine of diesel, dus die kosten ben je sowieso al aan het ontwijken. Door zelf een laadpaal aan te schaffen zullen de kosten in vergelijking een algemeen laadstation langs de weg ook afnemen.

Geld verdienen met je eigen laadpaal

Een nieuw business model: je laadpaal openbaar maken en daarmee bijverdienen! Het is mogelijk, maar hiervoor zul je je paal op een goed bereikbare locatie neer moeten zetten. Je laadpaal wordt beschikbaar in een app waardoor personen jouw paal kunnen vinden, hierdoor kan jij geld vragen voor het afnemen van stroom en hier een winst op berekenen. Let er wel op dat jouw laadpaal op eigen privéterrein staat.

Kosten van elektrisch rijden

De kosten van elektrisch rijden is afhankelijk van een aantal factoren. Laden bij een openbaar laadstation is namelijk een stuk duurder dan laden aan huis. Hier een voorbeeld hoe je meer kan besparen:

  • Een elektrische auto aan een eigen laadpaal die 17 kWh verbruikt: 17/100*0,22 kost 4 cent per kilometer

  • Een elektrische auto aan een openbare laadpaal die 17 kWh verbruikt: 17/100*0,35 kost 6 cent per kilometer.

  • Een brandstofauto die 1 op 12 rijdt kost bij een literprijs van € 1,75 gemiddeld 14 cent per kilometer.

Wil jij nou meer weten over de voordelen van een eigen laadpaal, het installeren van een laadpaal bij jou thuis of iets anders? Laat het ons dan weten en dan helpen wij jou graag verder!

Neem direct contact op.

Benieuwd naar onze dienstverlening? Stel hieronder dan uw vraag.

Wilt u direct een antwoord nodig? Neem dan contact op via: +316 401 115 23 (u kunt bellen of via whatsapp een bericht sturen).

Wij streven ernaar om binnen 24 uur bij een storing aanwezig te zijn.

Bel direct