+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Is een elektra keuring verplicht?

Is de scope 10 (NEN3140) keuring verplicht en waarom vraagt de verzekeraar het?

De verzekeraar vraagt de Scope 10 keuring om brandveiligheid risico te verlagen. De scope 10 keuring gaat volgens de normen van de NEN 3140 maar is meer gericht op brandveiligheid. Hierdoor hebben verzekeraars minder risico. De reden dat het verplicht word gesteld is om de elektriciteit installatie beter te beveiligen.

Wat is een elektra Keuring?

De elektra keuringen gaan volgens de normen van de NEN3140 of NEN1010. Deze normen zijn vastgesteld in het bouwbesluit. Aan de hand van deze normen word geïnspecteerd en gekeurd. Bij een elektra keuring word gelet op de veiligheid van de installatie voor mens en dier. Bij de scope 10 keuring word vooral gelet op de brandveiligheid.

Waarom een elektra keuring?

De redenen dat de keuringen steeds meer gevraagd worden komt doordat bij een fout in een installatie grote brandrisico’s kunnen zijn. Door deze ongevallen zijn de keuringen van de scopes zicht meer gaan richten op brandveiligheid. Na een keuring heeft de eigenaar en de inspecteur een goed beeld van de brandrisico’s van de installatie.

Hoe vaak moet een elektra Keuring?

Een elektra keuring is om de 5 jaar verplicht. Na een inspectie van een scope word een rapport opgemaakt met alle risico’s. Binnen 3 maanden word dan van u verwacht deze werkzaamheden te gaan laten uitvoeren door een elektricien. Om de installatie goed te kunnen keuren word een herkeuring geadviseerd maar dit is niet verplicht.

Neem direct contact op.

Benieuwd naar onze dienstverlening? Stel hieronder dan uw vraag.

Wilt u direct een antwoord nodig? Neem dan contact op via: +316 401 115 23 (u kunt bellen of via whatsapp een bericht sturen).

Wij streven ernaar om binnen 24 uur bij een storing aanwezig te zijn.

Bel direct