+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Een aardpen slaan

waarvoor dient een aardpen?

Waarvoor dient een aardpen, wat is de functie van een aardpen, wat is aarde en hoe weet ik of mijn huis een aardpen nodig heeft. Dat gaan we u uitleggen in de deze blog. Ik ben een elektricien in omgeving Amsterdam, zoekt u een goede elektricien in Amsterdam kijk dan of deze gecertificeerd is.
De functie van de aardpen is om de lekstroom bij een lek op het aarde net te laten weg vloeien. Als er een aardpen is geslagen in de grond zal de stroom hier naar toe vloeien en in uitslaan. De draad die aan de pen word bevestigt word geïnstalleerd aan de meterkast. Vroeger werd deze ook nog wel eens aan een waterleiding verbonden maar door strengere regels is dat nu verboden. Een goede elektricien in Amsterdam zal daarom altijd een pen adviseren in de grond aan te brengen.

Welke omgeving factoren zijn er bij het slaan van een aardpen?

Aan de hand van de ligging van uw huis word gekeken hoe diep de aardpen in de grond geslagen gaat moeten worden. Deze gegevens kunt u zelf ook vinden op de site van waternet . De aardpen moet zo diep in de grond geslagen worden dat hij contact maakt met grondwater. Via het grondwater zal de stroom wegvloeien. Hoe dieper de aardpen in de grond gaat hoe groter de diameter moet zijn van de aardpen.

Hoe sla je aardpen in de grond?

Bliksem beveiliging bedrijven gebruiken vaak een machine die een pen in de grond werk, hieraan zit een koperen aardpen die me in de grond geleid word. Voor de zelfstandige installateurs is een grote hamer ook goed. Het is wel handig om tijdens het slaan op de pen een collega te hebben die met een andere hamer de pen op positie houdt tijdens het slaan. Je kunt de aardpen verlengen met een mof die je op aardpen bevestigt zorg dat deze goed vast is (Vast is Vast).

In 6 stappen een aardpen installeren

  1. Diepte van de aardpen bepalen
  2. Soort aardpen bepalen
  3. Aardpen in de grond slaan
  4. Aarde kabel verbinden aan de pen
  5. Aarde kabel aansluiten op de meterkast
  6. Na meting van de weerstand van de installatie

Wilt u een offerte of advies van de aarding van uw woning? Neem dan gerust contact op

Neem direct contact op.

Benieuwd naar onze dienstverlening? Stel hieronder dan uw vraag.

Wilt u direct een antwoord nodig? Neem dan contact op via: +316 401 115 23 (u kunt bellen of via whatsapp een bericht sturen).

Wij streven ernaar om binnen 24 uur bij een storing aanwezig te zijn.

Bel direct