+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

NEN 3140

Elektrische keuring voor apparaten en toestellen

Wat houdt de NEN 3140 keuring in?

Elk bedrijf moet voor zijn werknemers ervoor zorgen dat alles waarmee gewerkt wordt veilig en gekeurd is. Gebeurd dit niet staan hier hoge boetes op van de Arbo. Tijdens een NEN 3140 keuring kijkt de keurmeester altijd vanuit veiligheid naar uw machines en apparaten. Het is tegenwoordig een verplichting en wat betreft ons geen gekke keuze. Elk jaar keuren zorgt voor veiligheid op de werkvloer.

Wat voor apparaten en machines moeten gekeurd worden?

Alle apparaten die door arbeiders worden gebruikt in een bedrijf moeten gekeurd worden. Dit kan gaan om een trap slijptol of takel. Elektrisch gereedschap moet veilig zijn voor mens en dier. Om een machine of apparaat succesvol te keuren moet hij aan dezelfde eisen voldoen als toen hij uit de fabriek kwam. Het kan zijn dat er door slijtage en gebruik een machine hier niet meer aan voldoet.

Wat zijn afkeur punten voor machines en apparaten?

Een afkeur punt houdt in dat de machine niet meer voldoen aan de norm. Bij een slijptol kan bijvoorbeeld de voedingskabel uit de trekontlasting zijn getrokken en hierdoor afgekeurd worden. Bij apparaten en toestellen moet het voor de gebruiker veilig zijn deze te bedienen. Bij een machine is een defecte noodstop absoluut een afkeur.

Vraag een NEN 3140 keuring aan

5 Tips voor een NEN 3140 Keuring

  1. Controleer kabels op breuken
  2. Controleer kabels op trekontlasting
  3. Veiligheid en noodstoppen moet gangbaar en werkzaam zijn
  4. Bedieningsknoppen moeten naar behoren functioneren
  5. Apparaten en toestellen moeten doelmatig gebruikt worden om verkeerde slijtage te voorkomen.
Goede professionele service, eerlijke prijs-kwaliteit verhouding en bovenal prima bakfietsen!
Daniel Titus

Review via google

Bel direct