+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Scope 8 NEN 3140

Wat houdt een elektra inspectie scope 8 NEN 3140 in?

Deze inspectie wordt aan de hand gedaan van de normen van de NEN 3140. Het is eigenlijk hetzelfde als een NEN 3140 maar de scope 8 is gemaakt voor verzekeraars.

Elk bedrijf moet voor zijn werknemers ervoor zorgen dat alles waarmee gewerkt wordt veilig en gekeurd is. Gebeurd dit niet staan hier hoge boetes op van de Arbo. Tijdens een NEN 3140 keuring kijkt de keurmeester altijd vanuit veiligheid naar uw machines en apparaten. Het is tegenwoordig een verplichting en wat betreft ons geen gekke keuze. Elk jaar keuren zorgt voor veiligheid op de werkvloer.

Wat voor apparaten en machines moeten gekeurd worden?

Alle apparaten die door arbeiders worden gebruikt in een bedrijf moeten gekeurd worden. Dit kan gaan om een trap slijptol of takel. Elektrisch gereedschap moet veilig zijn voor mens en dier. Om een machine of apparaat succesvol te keuren moet hij aan dezelfde eisen voldoen als toen hij uit de fabriek kwam. Het kan zijn dat er door slijtage en gebruik een machine hier niet meer aan voldoet.

Wat zijn afkeurpunten voor machines en apparaten?

Een afkeurpunt houdt in dat de machines niet meer voldoen aan de norm. Bij een slijptol kan bijvoorbeeld de voedingskabel uit de trekontlasting zijn getrokken en hierdoor afgekeurd worden. Bij apparaten en toestellen moet het voor de gebruiker veilig zijn deze te bedienen. Bij een machine is een defecte noodstop absoluut een afkeur.

Vraag een scope 8 inspectie aan

5 Tips voor een Scope 8 NEN 3140 Keuring

  1. Controleer kabels op breuken
  2. Controleer kabels op trekontlasting
  3. Veiligheid en noodstoppen moet gangbaar en werkzaam zijn
  4. Bedieningsknoppen moeten naar behoren functioneren
  5. Apparaten en toestellen moeten doelmatig gebruikt worden om verkeerde slijtage te voorkomen.
Goede professionele service, eerlijke prijs-kwaliteit verhouding en bovenal prima bakfietsen!
Daniel Titus

Review via google

Bel direct