+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Verlichting

​Binnenverlichting

Uw verlichting binnen is van essentieel belang. U wilt dit goed afgesteld hebben op uw woning. Elke woning is anders en elk lichtplan daarom ook. Wij komen graag bij u langs voor het samenstellen van een nieuw lichtplan afgesteld op uw wensen. Voor kleine aanpassingen zoals het verplaatsen van een paar lichtpunten tot de gehele ombouw van kantoorverlichting kunt u bij ons terecht.

Buitenverlichting

Buiten verlichting is hartstikke handig om bijvoorbeeld uw looppad, de oprit en uw voordeur te verlichten. Daarnaast kan tuinverlichting ’s avonds ook zorgen voor een prachtige sfeer in de tuin. Ook kunt u met de juiste verlichting in uw tuin ongenode gasten op afstand houden. Een buitenlamp met sensor wordt bij de geringste beweging ingeschakeld. Ook zijn er lampen met lichtsensoren: zij doen hun werk zodra het donker wordt. De verschillende oplossingen voor tuinverlichting zijn dus talloos. Laat uw tuin verlichting installeren met de juiste grondkabel deze heeft namelijk een mantel die ervoor zorgt dat erbij een lekstroom de aardlekschakelaar springt. Onze elektricien weten welke kabels er gebruikt moeten worden en de diepte waarop deze moeten worden geplaatst.

Ombouwen naar led

Ombouwen van verlichting gebeurt steeds vaker. Led is een verlichting die langer meegaat, zuiniger is, geen opstarttijd heeft, en milieuvriendelijk is. Eenmaal overgestapt naar led zult u uw investering ook terugverdienen omdat het 70% zuiniger is. Bent u een groene ondernemer kunt u dit ook doen om milieubewust te zijn en te profiteren van subsidie voordelen. Vaak worden bij bedrijven ouden TL-balken weggegooid terwijl deze ook omgebouwd kunnen worden. Wij komen graag bij u langs om voor uw verlichting een opbouwplan te maken.

Verlichting

Veelgestelde vragen over verlichting

Een lichtplan kost gemiddeld tussen de 450 en 600 euro. De kosten hangen erg af van de grote.

Een lichtplan wordt ontwikkeld door een plattegrond te maken van een gebouw met de juiste lichtopbrengst per plaats. Natuurlijk worden kleur en verhoudingen aan de hand van berekeningen berekend. 

Goede verlichting is belangrijk voor een goede werkplek, woning en bedrijf. Zo is het wettelijk verplicht, bespaart het energie (mits u het in een keer goed laat doen) en heeft het fysieke voordelen voor mensen.

  • Ledverlichting heeft geen opstartstroom nodig.
  • Gaat in milliseconden aan.
  • Verbruikt minder stroom.
  • Goedkoper in materiaal.
  • Minder makkelijk te dimmen. 
  • Heeft geen warme kleuren.
  • Elke ledlamp heeft zijn eigen omvormer die van wisselspanning gelijkspanning maakt.

Eén ledlamp kan in 10 jaar €110,24 besparen.

Berekening: We gaan ervanuit dat u slechts één lamp vervangt voor een LED lamp. Uw huidige lamp heeft een wattage van 40 watt. U brandt deze lamp alleen elke dag in de avond dit komt neer op ongeveer 4 branduren per dag. Door deze te vervangen voor een LED lamp met omgerekend een wattage van 5 bespaart u 51 kWh. Afhankelijk van uw energiecontract komt dit neer op €11,24 per lamp per jaar. De levensduur van de lamp ligt op ongeveer 15.000 branduren afhankelijk van het soort lamp dat u aanschaft. Met slechts 4 uur brandtijd per dag gaat de lamp ongeveer 10 jaar mee. In 10 jaar tijd bespaart u €110,24 per lamp uit. Bij deze berekening is de levensduur van de LED lamp niet eens meegenomen. In de praktijk bespaart u dus nog meer geld uit per lamp.

De kosten voor het ombouwen naar led kunnen voordelig zijn als uw armaturen nog goed zijn en er een goedkoop ombouwpakket te koop is. U kunt dan het oude systeem verwijderen en de bedrading aanpassen naar led. De kosten hangen af van de nieuwe materialen die u kiest. 

U kunt tl-buizen vervangen voor led als u de bedrading aanpast voor ledverlichting. De condensator, transistor en transformator worden dan gedemonteerd. Hierdoor kan de bedrading aangepast worden. 

Bel direct