+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Installatiekasten

Als particulier of als bedrijf kunt u terecht bij ons voor vervanging of uitbreiding van alle soorten groepenkasten, verdeelkasten en schakelkasten.

Vervanging of uitbreiding van uw groepenkast

Een groepenkast is het hart van uw elektrische installatie. Binnen de groepenkast wordt uw veiligheid gesteld tegen kortsluiting, smelten van kabels, en lekstromen. Veel oude meterkasten voldoen niet meer aan de eisen van vandaag de dag. Zo kan het zijn dat als u nog een oude groepenkast heeft deze niet is voorzien van aardlekschakelaars. Dit component zorgt ervoor dat u uw zelf en de medemens beschermd tegen elektrocutie. Zorg daarom voor dat uw groepenkast op orde is voor een veilige leef en werk omgeving. Wilt u uw meterkast met smeltzekeringen vervangen voor een groepenkast met automaten? Wij kunnen dit voor u doen op een snelle en deskundige manier.

Groepenkast vervangen

Voldoet uw groepenkast niet meer aan de eisen dan is het tijd om uw groepskast te vervangen. De componenten die in een groepenkast zitten hebben namelijk allemaal hun levensduur en garanties. Zo heeft een automaat bijvoorbeeld na 5 keer afgaan al geen fabrieksgarantie meer. Wilt u meer weten over uw groepenkast of bent u niet zeker of uw groepskast nog voldoet aan de eisen? Neem dan gerust contact met ons op.

Groepenkast uitbreiden

Het kan zijn dat u al een bestaande groepenkast heeft en deze wil uitbreiden. Ook hiervoor komen wij met oplossingen op maat en kijken we naar wat het beste is om te gaan doen. Bent u bezig met het vernieuwen van uw woning of bedrijfspand en weet u niet hoeveel groepen u extra moet hebben? Wij komen graag eerst langs om voor u een verbruik schatting te maken en een groepsverdeling. Zo weet u precies wat u kunt gaan verwachten qua installatie en prijs. Bel nu voor deskundig advies of om een afspraak in te plannen.

Groepenkast of verdeelkast nodig?

Bel direct voor deskundig advies:

+316 401 11 523

Of stuur een mail naar:

info@bakfietselektra.nl

Installatiekast

Industriële verdeelkast op maat

Verdeelkasten voor de industrie zijn een stuk complexer dan die voor particulier gebruik. Verdeelkasten binnen de industrie moeten geschikt zijn voor industriële processen en complexe besturingssystemen. Het is van belang dat de kast past bij uw bedrijfs en productieprocessen.

Doel van verdeel- en schakelkasten

Een industriële verdeelkast of schakelkast heeft vier doeleinden:

  • Het verdelen van elektrische energie
  • Beveiliging van stroombanen
  • Beveiliging bieden voor installaties tegen lekstromen
  • Beveiliging bieden tegen omgevingsfactoren zoals vocht, stof en aanrakingen

Industriële verdeelkasten hebben hogere eisen wat betreft de bescherming van invloeden van buitenaf in tegenstelling tot een kast die op kantoor gebruikt wordt. Hiervoor zijn diverse eisen opgesteld in de beschermingsgraad IP, betreffende de bescherming tegen voorwerpen, vloeistoffen en mechanische schokken.

Mogelijkheden en maatwerk industriële verdeelkast

De indeling en ontwerp van verdeel- en schakelkasten is heel divers en dus aanpasbaar. Een industriële verdeelkast kan samengebouwd worden, maar ook los. Ook zijn er diverse mogelijkheden in het soort tussenschotten, afdichtingen en kappen. Daarnaast is het mogelijk om de kasten zowel hangend als staand te implementeren. Zo maken wij industriële verdeelkasten die ingericht zijn aan de hand van uw wensen en specificaties.

Veelgestelde vragen over groepenkasten

Een groepenkast moet voldoen aan de normen van de NEN 3140. Een groepenkast moet goed toegankelijk zijn, voldoende geventileerd worden, juiste componenten hebben enzovoort.

De kosten variëren erg van het soort merk groepenkast en het materiaal dat er gebruikt wordt op de klus. De gemiddelde kosten van een groepenkast vervangen liggen tussen de 700 en 1200 euro.

Wij adviseren uw groepenkast te vervangen als:

  • De kast beschadigd is.
  • Er nog smeltpatronen worden gebruikt.
  • Verouderden aardlekschakelaar worden gebruikt die niet aan de nieuwe norm voldoen.
  • Verouderden automaten gebruikt worden.
  • Warmteontwikkeling of kans op brandschade is.
  • De indeling niet meer voor uw huidige situatie geschikt is.

De tijd voor het vervangen kan erg verschillen. Dit hangt onder handen af van de positie van de groepenkast en of deze in het verleden wel goed geïnstalleerd is. Gemiddeld duurt het vervangen van een groepenkast tussen de 4 en 6 uur.

Als u zelf niet bekwaam bent raden wij dit zeer zeker af! Het is veiliger om het te laten doen door een erkend installateur.

Deze berekening kunt u gemakkelijk maken door te weten dat u op een apparaat 3600 watt mag zetten. Er kan berekent worden hoeveel groepen u nodig heeft door te weten hoeveel u gaat aansluiten op een groep.

Als voorbeeld heeft u een groep van 3600 watt=230 volt * 16 ampère (P=U*I)

Hoeveel apparaten waarvoor u een groep gaat gebruiken kunt u uitreken hoe u een groep wilt gaan belasten.

Wanneer een automaat springt door overbelasting is het tijd om uw groepenkast uit te gaan breiden (of te wel beter te verdelen).

De meterkast merken Schneider, Hager en ABB zijn Duitse merken. Dit zijn A-merk groepenkasten en staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, 100% veilig en betrouwbaar.

Een 1-fase aansluiting heeft 3 pinnen (aarde, nul en fase) en een 3 fase heeft er 5 (aarde, nul, 1-fase, 2-fase en 3-fase).

Bel direct