+316 401 115 23 info@bakfietselektra.nl

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van een elektrische vloerverwarming kan verschillende voordelen hebben. Het kan zijn dat u vanwege de moeilijkheden met leidingen leggen via de cv ketel voor vloerverwarming kiest. Een Elektrische vloerverwarming wordt aangelegd op uw elektriciteitsinstallatie. De vloerverwarming is makkelijk in te regelen door verschillende soorten besturingen. Plaatselijke verwarming in een kleine ruimte gaat gemakkelijk via elektrische vloerverwarming. Ook is de elektrische vloerverwarming snel warm. 

Elektra aanleggen vloerverwarming

Voorafgaan van het plaatsen van een elektriciteit vloerverwarming aan uw Meterkast, moet deze eerst gelegd worden. De vloer hoeft niet opengebroken te worden voor uw vloerverwarming. Op de oude vloer wordt de mat geplaatst en vervolgens wordt hier overeen betegeld. Op deze manier kan de elektra vloerverwarming perfect zijn warmte kwijt. Vaak wordt deze soort verwarming gekozen in een badkamer of wc. Dit zijn kleine ruimtes die gemakkelijk te verwarmen zijn. 

Elektrische vloerverwarming aanleggen kosten

De kosten van het plaatsen van elektrische vloerverwarming liggen lager dan een cv vloerverwarming. Natuurlijk zijn de kosten van stroom veel hoger dan de kosten van gas. Grote ruimtes worden daarom ook niet verwarmt met een elektrische vloerverwarming. Het vermogen per vloermat varieert, dus ook kwa stroomverbruik, kies daarom het juiste vermogen. Na het plaatsen van de vloerverwarming moeten ook nog tegels worden gelegd. De keuze van de tegels beïnvloeden de prijs.

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van vloerverwarming liggen tussen de 1200 en 2500 euro. 

Wilt u weten wat het kost om een elektrische vloerverwarming aan te leggen? Neem gerust contact met ons op.

Zelf elektra aanleggen vloerverwarming

Bepaal welke soort tegels je opbrengt op de elektrische vloer. De tegels moeten bestendig zijn tegen deze warmte. De tegels moeten de warmte ook goed kunnen geleiden. Wilt u geen tegels op uw nieuwe vloer?, dan kunnen wij uw vloer dichtgieten voor een mooi eindresultaat. Als de vloer wordt gelegd in een douche, zal deze perfect waterdicht afgekit moeten worden. 

 

Elektrische vloerverwarming aanleggen
Bel direct